Zo werkt het

Als je een huis gevonden hebt dat je aanspreekt, helpen we je stap voor stap om er jouw huis van te maken.

Stap 1 Stel je huis samen

Als je op Mooi Mijn Huis een huis hebt gevonden dat je aanspreekt, kun je een afspraak maken met de betrokken makelaar voor een bezichtiging. Tevens helpt de makelaar je bij het samenstellen van je verbouwing. Op MooiMijnHuis.nl kun je dit ook zelf doen door ingrepen aan of uit te vinken. Je ziet dan direct het effect op je netto maandlasten.

Ook als het huis niet op deze website staat, kunnen we je helpen met een verbouwing van jouw corporatiewoning. Neem dan contact op via info@mooimijnhuis.nl .

Stap 2 Check je budget

Als aspirant koper kun je via onze website advies vragen over financiering en het afsluiten van de hypotheek gebaseerd op jouw persoonlijk situatie. Als je wilt kun je ook een afspraak maken met onze financiële experts op het financiële spreekuur. Dit kun je doen voor- of nadat je met de makelaar afspreekt. Zoek contact via dit contactformulier.

Stap 3 Sluit de koop

Als je overtuigd bent geraakt dat dit het huis voor jou is, teken je een voorlopig contract voor koop en verbouwing van de woning. Stijlkeuzes over keuken, sanitair, vloeren en kleuren van verfwerk kun je daarna maken. Je kunt onder andere je eigen keuken finetunen met een adviseur van Bruynzeel.

Stap 4 Sluit de hypotheek af

De verbouwing start op het moment dat jij de financiering van je huis rond hebt. Dit kan met een hypotheek, eigen geld of hulp van je ouders. Onze financiële adviseurs kunnen je hierbij helpen.

Stap 5 Samen opleveren

Mooi Mijn Huis zorgt ervoor dat de verbouwing wordt uitgevoerd zoals vooraf afgesproken met de makelaar en vastgelegd in het verbouwcontract. Daarbij nodigen we jou als koper uit om tussentijds te komen kijken hoe de verbouwing vordert. Aan het einde van de verbouwing doen we gezamenlijk een eindcontrole. Als het eindresulaat niet is zoals vooraf afgesproken, lossen wij het op. Met vragen over de verbouwing en de planning kun je tussentijds altijd bij ons terecht.

Doorlooptijd

Vanaf het moment van tekenen van het voorlopig koopcontract kost het regelen van financiering gemiddeld 5 weken. Een verbouwing duurt ongeveer 9 weken. Dus ongeveer 14 weken na tekenen van het voorlopig koopcontract krijg je de sleutel. Als je geen hypotheek nodig hebt of de verbouwing beperkt is, kan deze periode ook korter zijn.